-->В днешно време тревожността на околните предизвиква много стрес.Безпокойството

...
   -->В днешно време тревожността на околните предизвиква много стрес.Безпокойството
Коментари Харесай

 Eто как да преборим стреса

 

 
-->
В днешно време тревогата на близките провокира доста стрес.

Безпокойството и нервността, високите равнища на стрес са проблем, който може да докара след себе си редица здравословни положения, както физически, по този начин и психо-емоционални. Хроничният стрес и тревогата могат да са основа за изцяло утежняване на здравето.

Ето за какво е значимо да се противодейства против напрежението в точния момент, с цел да се понижи тревогата и риска от здравословни проблеми след това.

Можете да намалите тревогата благодарение на билките. Природата се е погрижила да обезпечи нужните натурални средства против тревога.

Кои са най-ефективните билки при тревога и стрес?

 

Лавандула

Лавандулата има доста мощни успокояващи свойства. Самата ѝ миризма спомага за мигновено усмиряване на нервната система. По тази причина лавандулата оказва помощ и за възстановяване на съня. Ако капнете единствено няколко капки етерично масло от лавандула на възглавницата си преди лягане, това ще ви помогне да заспите бързо и надълбоко.

Лавандулата е потребна при тревога, меланхолия, безпокойствие, високи равнища на стрес, тъй като има мощен успокоителен резултат. Ето за какво тя е част от националната медицина на доста нации от епохи.



Маточина

 

 

Маточината принадлежи към фамилията на ментата. Тя има великолепен мирис и дейни субстанции в състава си, които понижават напрежението и въздействат позитивно при тревога, безпокойствие и нараснала нервна възбудимост. Можете да я употребявате под формата на запарка, чай или етерично масло.

Лайка

Лайката е една от най-популярните билки у нас. Тя е извънредно потребно средство при тревога и безпокойствие, защото има мощни успокояващи свойства, написа az-jenata.bg. Пиенето по няколко чаши чай от лайка дневно способства за успокояването на нервната система и потискането на напрежението. Лайката е потребна и при отмалялост и липса на сила.

Пасифлора

Пасифлората има превъзходни успокояващи свойства. Тя работи позитивно на нервната система, като потиска напрежението, тревогата и безпокойството дружно с всички недоволства, които те водят след себе си. Подобрява и съня, като спомага за продължителността и дълбочината му през цялата нощ.

Ашваганда

Ашвагандата е билка, добре позната в източната медицина. Тя има мощно въздействие върху нервната система, успокоява тревогата и потиска напрежението. Използва се от епохи в аюрведа поради тези свойства. Редовната приложимост на запарка от ашваганда може да бъде потребен метод да се предпазите от заболяването на Алцхаймер и Паркинсон, да намалите тревогата и да успокоите нервната система.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР